EXCELLENT WHISKY

De Toeter is in Groningen en ver daarbuiten alweer sinds jaren een begrip wat betreft whisky en alles wat daar mee te maken heeft. Met een assortiment van maar liefst 350 single malt whisky’s en de vele bijzondere ‘Whisky nosing- and tastings’ in het café en op locatie, zijn wij dan ook de trotse winnaar van ‘The Scotch Single Malt Whisky Award 2010’!

Whisky proeverijWhiskymenu

Stubborn Charlotte | Oet Grunn

STUBBORN CHARLOTTE (66.5%)

Bruichladdich (SCO l Islay)

Deze schitterende single barrel whisky heeft 10 jaar lang mogen rijpen op een Rivesaltes-vat gelegen in de Schotse distilleerderij Bruichladdich op het eiland Islay. Een kruidige, compromisloze cask strength van de hoogste kwaliteit.

WHISKY OET GRUNN DOUBLE MATURED (65.0%)

Deze unieke whisky, de allereerste Groningse whisky, heeft drie jaar lang gerijpt op een Highland Park Sherry Butt van 500 liter en vervolgens nog twee jaar op een PX Quarter Cask. Whisky Oet Grunn was een single malt, maar is inmiddels double matured.

Whisk(e)yproeverijen

Zet je smaakzintuigen aan het werk en proef 4 of 6 Single Malt Whisk(e)y’s. Een whisk(e)yproeverij is niet alleen leerzaam, maar ook supergezellig. Uiteraard is er een bijpassende proeverij van delicatessen bij te boeken. We kunnen alle proeverijen ook online organiseren!

Whisk(e)y aanbod

In De Toeter hebben we een selectie van ruim 350 whisk(e)y’s, waarvan het merendeel Schotse single malts zijn. Waar herken je dat aan? Heel simpel: de Schotten schrijven whisky, zonder -e. Staat die ‘e’ er wel, dan heb je een Ierse of Amerikaanse whiskey in handen.

Whisk(e)yproeverijen & whisk(e)yplankjes

Tijdens deze whiskyproeverij worden, afhankelijk van de wensen, vier of zes Single Malt whisky's aangeboden. Onze whisk(e)ykenner zal tijdens de proeverij alles vertellen over de historie, distilleerprocessen en kenmerken van whisk(e)y´s, maar leert je ook hoe je een whisk(e)y het beste kunt proeven en beschrijven.

Het proeven en onder woorden brengen van de kenmerken van een whisk(e)y wordt "Nosing and Tasting" genoemd. Dit vanwege het feit dat bij het proeven van whisk(e)y’s zowel de geur als de smaak, ontleed worden. Veelal worden de kenmerken beschreven aan de hand van geuren en smaken van natuurproducten als bloemen, gras, jodium, turf en vanille. De herkomst van deze smaakkenmerken is terug te voeren op de streek en productiewijze van de desbetreffende distilleerderij.

Prijs: €27,00 p.p. voor 4 whisk(e)y's | € 31,50 p.p. voor 6 whisk(e)y's.
Duur: 1 uur voor 4 whisk(e)y's, of 1,5 uur voor 6 whisk(e)y's.
Deelname: Minimaal 8 personen
Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 9,50 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen.

Naast de High Beer met drie tapbieren biedt De Toeter ook een High Whisk(e)y aan. Drie mooie whisk(e)y's (20ml), van zacht tot rokerig, bij elke whisky krijg je een passend hapje. Graag van tevoren reserveren (minimaal 2 personen)

Prijs: € 21.50 p.p.

En voor de gevorderde whisky drinker hebben we de Special High Whisky met 3 speciale whisky’s en een bijpassend hapje. Graag van tevoren reserveren (minimaal 2 personen)

Prijs: € 32.50 p.p.

Moeite met kiezen? Proef een selectie van verschillende whisk(e)y's, samengesteld door de kenners van De Toeter. Elk plankje bestaat uit 5 glaasjes van 10 milliliter.

 

 

Unexpected Tasting vreemde landen € 15.00

Bushmills 10Y | Ierland | 40.0%
Beverbach Double Oak | Duitsland | 43.0%
Penderyn Madeira | Wales | 46.0%
Kavalan | Taiwan | 40.0%
Millstone Olarasa Sherry | Nederland | 46.0%

0,00 €