QUIZ MEE BIJ DE TOETER!

De Toeter is al meer dan 17,5 jaar de thuisbasis van de leukste en spannendste tweetalige pubquiz van Noord-Nederland. Iedere woensdag om 20:00u en zondag om 19:00u. Aanmelden doe je heel eenvoudig via de knop hieronder.

 

De quiz bestaat uit 8 rondes, waarvan 6 met algemene kennisvragen, één afbeeldingenronde en één fragmentenronde. De quizvragen worden in het Nederlands en in het Engels voorgelezen, en zijn geschikt voor een internationaal publiek. Deelname kost € 3,50 per persoon.

AANMELDENIN ENGLISH

Goede bodem?

Zin in een diner vooraf? Boek samen met je vrienden, familie of collega’s een quizarrangement. Voor slechts € 19,50 per persoon serveren we een hoofdgerecht – èn ben je meteen aangemeld voor de quiz. Het is ook mogelijk om tijdens de quiz zelf te dineren. Het quizarrangement is alleen vooraf te reserveren.

Feeling snackish?

Voor slechts € 14,50 krijg je tijdens de quiz een overheerlijke borrelplank op tafel, geserveerd met 10 warme hapjes, nootjes en huisgemarineerde olijven. Geen fan van vlees? Geen probleem, de borrelplank kan ook vegetarisch of veganistisch worden geserveerd. De borrelplank is alleen vooraf te reserveren.

De quizmasters

Sinds 2018 is Victor uw vaste presentator en vragenschrijver op de woensdag. Kind van de 90s, muzieksmaak van de vroege jaren ’00, een ongezonde voorliefde voor vexillologie en een talenknobbel waar misschien eens een dokter naar moet kijken.

Willem is eind 2022 gepromoveerd van vaste quizzer tot vaste schrijver-annex-presentator, en staat sindsdien op zondag voor u klaar. Een grote nerd, maar dan wel met verdomd veel sex-appeal. Sneakt iedere week weer een vraag over zijn hond Mars in de quiz.

Toeter Top 10

In 2020 introduceerde de quizcrew van Café de Toeter de Toffe Toeter Totaalscore Top Tien Tabel: gedurende het hele jaar houden we op dit bord de cumulatieve scores bij van de teams die ons vaker met een bezoekje vereren. Hoe vaker je langskomt (en hoe beter je scoort), hoe hoger je eindigt op de ranglijst. Aan het einde van het jaar worden de beste teams door ons in het zonnetje gezet met een mooie prijs, waarna het bord ceremonieel zal worden schoongeveegd.

De jury

LOREN

JESSIE

IHOR

EVELIEN

ROBERT

Sign me up!

Een plank met 10 warme snacks, nootjes en huisgemarineerde olijven
Wanneer een datum niet meer aanklikbaar is, betekent dit dat de quiz voor die dag helaas al volledig vol zit. Mocht je op de reservelijst willen staan, bel dan 050-3124499.
LET OP: Teams van 6 of meer personen spelen niet mee om de prijzen | Teams of 6 or more are not eligible for the prizes

LET OP!

Nadat je op Verzenden hebt gedrukt, word je doorgestuurd naar de ‘bedankt’-pagina. Gebeurt dat niet? Controleer even of je alle velden correct hebt ingevuld. Je reservering is pas definitief wanneer je van ons een bevestigingsmail hebt gekregen. Deze volgt doorgaans dezelfde dag nog, maar het is geen geautomatiseerd proces. Mocht je dus niet direct een mailtje krijgen, geen paniek – hij komt er zo spoedig mogelijk aan.

NEEM ALVAST EEN KIJKJE

Veelgestelde vragen

Hoe langt duurt de quiz? Is er een pauze?

De reguliere quiz bij de Toeter duurt zo’n 2,5 tot 3 uur, grotendeels afhankelijk van het aantal meespelende teams. Dat betekent dat de quiz op zondag uiterlijk om 22:00u klaar is, en op woensdag om 23:00u. Er zit géén pauze in de quiz, maar tussen de laatste vraag van de ene ronde en de eerste vraag van de volgende zit altijd een minuutje of 10. Genoeg tijd dus voor een rookpauze of sanitaire pitstop.

Wat valt er te winnen?

De nummers één en twee van de avond krijgen doorgaans een bierpakketje mee naar huis met speciaalbieren en een speciaalbierglas, en de nummer drie krijgen een biertje of whisky van het huis. Daarnaast hebben we zo nu en dan een extra of afwijkende prijs, zoals vrijkaartjes voor een evenement of een promotieproduct van één van de bierbrouwers waar we mee samenwerken.

Mag ik ook met meer dan 5 personen meespelen?

Jazeker! Het enige verschil is dat je met meer dan vijf deelnemers geen prijs krijgt, mocht je in de top 3 eindigen. Daarnaast spreken we uit ervaring als we zeggen dat bij 8 of meer deelnemers het meestal fijner is om op te splitsen in twee teams. Bij ons geldt wel: meer dan vijf is meer dan vijf, óók als iemand “alleen maar voor de gezelligheid mee is” of “niet echt heeft bijgedragen” 😉

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

In principe staat de aanmelding open tot het moment dat de quiz begint – je kunt dus nog op de avond zelf binnenlopen en vragen of er plek is. Helaas hebben we een piekcapaciteit van zo’n 30 tot 34 teams, en het gebeurt wel eens dat de quiz al enkele dagen van tevoren is uitverkocht. Op dat moment is de datum ook niet meer aanklikbaar in het aanmeldformulier. Kortom: hoe eerder je aanmeldt, hoe beter. Zeker als je (zoals veel teams) graag een plekje beneden wil hebben, is het raadzaam om een paar dagen van tevoren te reserveren.

Wil je je aanmelden op de dag van de quiz zelf? Tot een uur of 4 houden we de online aanmeldingen scherp in de gaten, daarna raden we aan om te bellen naar de bar (050-3124499). Ook als je nog wijzigingen wilt doorvoeren in het aantal spelers, wordt een belletje op prijs gesteld.

Is het oké als ik met meer/minder spelers kom dan oorspronkelijk aangemeld?

Het kan natuurlijk altijd zijn dat er op het laatste moment iemand afhaakt (boeh!) of aanhaakt (yay!), geen probleem. In beide gevallen stellen we een kort berichtje via info@cafedetoeter.nl of een belletje naar de bar op 050-3124499 wel op prijs. Als je met meer spelers dan gepland komt, kan het zijn dat de tafel die voor jullie team is gereserveerd niet groot genoeg is. Kom je met minder, dan kan dat betekenen dat we aan een ander geïnteresseerd team nee hebben moeten verkopen terwijl er achteraf gezien nog wel plek was.

Kan ik een specifieke tafel reserveren?

Het staat je altijd vrij om bij de aanmelding aan te geven dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde tafel of een plekje aan de bar/bij de wc’s/bij de ingang etc. We kunnen echter geen tafel garanderen; uiteindelijk maakt de quizmaster zelf de indeling. Is er een fysieke reden waarom je op een bepaalde plek liever wel of liever niet zit (denk hierbij aan rugklachten, een gebroken been, een rolstoel)? Dan stellen we het ook op prijs als je dat bij de aanmelding benoemt: het is soms lastig om op de avond zelf nog van tafel te ruilen.

Kan ik meerdere teams aanmelden?

Meedoen aan de quiz bij de Toeter als teamuitje? Of heb je gewoon een hele grote vriendengroep? Geen probleem! Geef in het opmerkingenveld even aan hoeveel teams je in totaal aan wilt melden en wat de teamnamen zijn. Er zit geen harde bovengrens aan het aantal teams, maar met meer dan ca. 40 deelnemers raden we aan om te kijken naar de mogelijkheden die we bieden voor een privéquiz via Progress Events.

Kan ik ook een aparte quiz boeken?

Wil je liever een eigen quiz spelen in de Toeter met je vrienden/familie/voetbalclub/collega’s/etc. op een dag en tijdstip naar keuze? Dat kan! Onder de naam Progress Events bieden we allerlei verschillende quizzen aan, eventueel aangevuld met hapjes of een buffet. Kijk op de website voor meer informatie.

Wat zijn vaste teams?

Er zijn een aantal teams die bij ons als ‘vast team’ staan geregistreerd. Als vast team heb je twee voordelen: je staat standaard op de aanmeldlijst, en hoeft je dus nooit aan te melden – in plaats daarvan melden deze teams zich áf als ze een weekje overslaan. Bovendien krijg je een eigen vaste tafel naar keuze toegewezen, in overleg met de quizmaster. Zo ben je altijd verzekerd van een comfortabel plekje.

Hoe word ik een vast team?

Ook vast team worden? Leuk! Stuur een mailtje naar info@cafedetoeter.nl of vraag de quizmaster vóór of na de quiz naar de mogelijkheden. Dan noteren we je gegevens en zoeken we samen met jou en je team een ‘eigen’ tafeltje uit.

Waar halen jullie je vragen vandaan?

De quizmasters schrijven de vragen (inclusief de afbeeldingsronde en de fragmentenronde) zelf, onder de noemer quiz-vragen.nl. Daarnaast hebben we een enorme database met meer dan 60.000 vragen die in de loop der jaren is opgebouwd. De quizvragen worden ook verkocht aan andere cafés en organisaties, maar pas nadat ze in de quiz bij De Toeter zijn gebruikt.

Wat zijn de spelregels tijdens de quiz?

De regels zijn heel simpel:

  1. Vergeet niet je teamnaam bovenaan elk formulier te noteren. Doe je dat niet, dan kan het je punten kosten.
  2. Als je mee wilt spelen om de prijzen, mag je team uit maximaal 5 personen bestaan.
  3. Het gebruik van Google, Spotify, Shazam, Wikipedia et cetera is uiteraard verboden (en we verbazen ons er over dat we dat nog wel eens moeten herhalen). Word je betrapt, dan behouden we ons het recht voor daar puntenaftrek of in het uiterste geval diskwalificatie aan te verbinden. Zie je een ander team valsspelen? Klikken bij de quizmaster (of de jury) wordt van harte aangemoedigd.
Kan ik ook bier bestellen bij de quizmaster?

Dit is letterlijk de meestgestelde vraag die de quizmasters krijgen, dus we beantwoorden hem hier maar even: nee helaas, de quizmaster (en de jury) kunnen je niet helpen met je drankbestelling 😉 . Hooguit kunnen ze een van hun collega’s in de bediening naar je tafeltje doorverwijzen.