Beste quizzers,

Vanaf 1 juni gaat een groot deel van de horeca in Nederland weer open, en dat geldt ook voor Café de Toeter. Dat doen we uiteraard in aangepaste vorm: binnen uitsluitend op reservering en op anderhalve meter, en buiten met een aangepast terras voor de deur, op de vlonder en het grasveld aan de overzijde van de straat, en bij het oude Dudok-tankstation.

Wat betekent dit voor de pubquiz in juni?

In de maand juni blijven we op dezelfde manier quizzen als we de afgelopen twee maanden hebben gedaan: uitsluitend via de livequiz. Wij, quizmaster en jury, verhuizen naar een ander zaaltje om ruimte te maken voor personeel achter de bar, maar inhoudelijk verandert er niets.

Waarom keert de gewone quiz in het café nog niet terug?

Met de huidige richtlijnen van het RIVM kunnen we in Café de Toeter hooguit 10 teams ontvangen. Hoe leuk we het ook vinden om weer op de oude voet verder te gaan, dat is dusdanig weinig dat we veel mensen teleur zouden moeten stellen. Daarnaast wegen de kosten van het maken van de quiz met zo weinig deelnemers helaas niet op tegen de baten. Een combinatie van een paar teams in het café en de rest via de livestream zou in theorie haalbaar zijn, maar we lopen dan in de praktijk tegen meerdere technische en organisatorische problemen aan, met name bij het garanderen van een goede verstaanbaarheid van de quizmaster voor beide groepen.

Maar als ik nou heel erg graag weer in het café wil quizzen?

Leuk dat je het vraagt! Voor de echte enthousiastelingen hebben we namelijk wel een alternatief. Vanaf juni kan je je als tweepersoonsteam (of meer als jullie een huishouden vormen, uiteraard) aanmelden voor een plekje in ons café, waar we de livestream op een beamerscherm uitzenden. Antwoorden doe je nog altijd via de digitale scoreformulieren. Als je het niet prettig vindt typen op je telefoon: er is wifi beschikbaar (en zelfs een aantal stopcontacten), dus het staat je vrij om je eigen laptop of tablet mee te nemen. Daarnaast hebben we een paar kleine tablets te leen. Je quizt dus nog altijd mee via de livestream, zoals gebruikelijk, maar je kan wel alvast genieten van ons ruime bier- en whiskyaanbod, de sfeer van onze mooie bruine kroeg, en de quizmaster die af en toe hoi komt zeggen.

Wat leuk? Hoe meld ik me daarvoor aan en wat kost dat?

Aanmelden gaat op dezelfde manier als de gebruikelijke livestreamquiz: via onze website. Geef daarbij in het opmerkingenveld bij de betaling aan dat je in het café wilt zitten, en we sturen je z.s.m. een bevestiging als er nog plek is. De kosten zijn nog steeds 12,50, maar als je met z’n tweetjes bent is voor beide spelers de eerste pils, wijn, fris of een speciaalbiertje van onze brouwerij Rockin’ Ludina gratis.

Kan dat alleen met z’n tweetjes?

Helaas wel, behalve als jullie uiteraard onderdeel uitmaken van hetzelfde huishouden. Je mag uiteraard wel meerdere duo’s aanmelden en we zullen proberen jullie bij elkaar in de buurt te plaatsen, maar houd rekening met de anderhalve meter.

Wat gebeurt er vanaf juli?

Als er vanaf juli veilig kan worden opgeschaald naar 100 gasten dan gaan we, afhankelijk van de regels die er dan gelden, wel proberen terug te keren naar onze gewone quiz in het café. De livestream zal dan worden stopgezet op de woensdag en zondag, maar we gaan kijken of we er op een andere manier mee door kunnen. Dat is echter vooralsnog toekomstmuziek; zodra er meer duidelijkheid over is laten we het weten.

Ik heb nog meer vragen. Waar kan ik die kwijt?

Alle vragen, opmerkingen, klachten, complimenten en existentiële levenskwesties mag je mailen naar info@cafedetoeter.nl